Baterija za oceno otrokovega gibanja – ABC gibanja

Komu je usposabljanje namenjeno?

Specialnim pedagogom, psihologom, pediatrom, delovnim terapevtom, fizioterapevtom, kinezioterapevtom, športnim pedagogom, učiteljem in drugim strokovnjakom, ki se ukvarjajo z otroki s težavami v razvoju, zlasti na področju gibanja.

Na kratko o usposabljanju

Program smo pripravili tako, da udeleženci spoznajo vsa gradiva (test, vprašalnik, obravnavo) in se naučijo strokovno in etično izvesti test ter razlagati dobljene rezultate. Test, vprašalnik in obravnavo nam bodo predstavile strokovnjakinje, ki so sodelovale pri priredbi: dr. Blank Colnerič, dr. Tina Kavčič in Jerneja Terčon.

Vsebina prvega dne: kratek pregled Baterije ABC gibanja 2, smernice za uporabo testa (izvedba, vrednotenje, interpretacija), praktično spoznavanje testa ABC gibanja 2.

Vsebina drugega dne: smernice za uporabo vprašalnika ABC gibanja 2, predstavitev obravnave v naravnem okolju, slovenske izkušnje, primeri.

Naslednji termin

dvodnevno usposabljanje bo potekalo v petek, 15. maja od 9. do 16.30 ure in soboto, 16. maj od 9. do 14. 30 ure. Vabilo s prijavnico najdete tukaj. V kolikor vam termin ne ustreza, bomo veseli vaše informativne predprijave, da vas obvestimo o prihodnjem.