Novice
 
 

Vljudno vabljeni na predstavitev slovenske priredbe tretje izdaje WPPS-III

Predstavitev slovenske izdaje, v svetu najbolj poznanega testa inteligentnosti, bo v sredo, 18. decembra ob 13 uri, na Centru za psihodiagnostična sredstva, Litostrojska 44d, Ljubljana. O testu nam bo spregovorila dr. Maja Zupančič, recenzentka WPPSI-IIISI.

Wechslerjevo lestvico inteligentnosti za predšolske otroke bodo pri svojem delu uporabljali psihologi v vrtcu, osnovni šoli ali v zdravstvu. Podtesti so razdeljeni na dva dela. Prvi, ki vsebuje 5 podtestov, je pripravljen za otroke, stare od 2,5 do 4 let, drugi (13 podtestov, za izračun vseh rezultatov potrebujemo rezultate vsaj 7 podtestov) pa za otroke, stare od 4 let do 7 let in 3 mesecev, torej tudi za mlajše osnovnošolske otroke.

Otrokove dosežke lahko opišemo s Celotnim IQ, Besednim, Nebesednim IQ in Splošnim jezikom (SJ), pri starejših otrocih pa tudi Količnikom hitrosti obdelave (HOQ). Odlike tretje izdaje WPPSI-III so sistematične osnovne informacije o interpretaciji rezultatov in opisi dosežkov otrok s posebnimi potrebami (npr. nadarjeni otroci, otroci z motnjo avtističnega spektra, otroci z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo).

Vzeli si bomo čas tudi za vaša vprašanja in želje povezane z že izdanimi ali načrtovanimi psihodiagnostičnimi sredstvi. Lahko si boste ogledali izdana psihodiagnostična sredstva, ki jih morda še ne poznate, ali pa se pogovorili o sodelovanju z nami.

Poskrbeli bomo za predpraznično vzdušje. Pridite, veselimo se srečanja z vami.

Dušica Boben Marjeta Trstenjak

Prosimo, potrdite svojo udeležbo.