Uporaba Risbe v psihoterapiji

Komu je usposabljanje namenjeno?

Univerzitetnim diplomiranim psihologom oz. magistrom psihologije, psihoterapevtom, šolskim svetovalnim delavcem, pedopsihiatrom, specialnim pedagogom in socialnim delavcem, ki delajo z otroki in/ali mladostniki.

Na kratko o usposabljanju

Prvo usposabljanje o risbi v psihodiagnostiki smo organizirali leta 2001. Zaradi velikega odziva in pozitivnih povratnih informacij ter želja po nadaljevanju je predavateljica mag. Barbara Žemva pripravila še prvo in drugo nadaljevanje, organizirali pa smo tudi supervizije. Program se je nenehno izpopolnjeval in prilagajal novostim na tem področju.

Cilji so vedno bili pridobiti znanje o možnih interpretacijah različnih elementov otroške risbe pri risanju samega sebe, človeške figure, hiše itd. Velik del usposabljanja je bil vedno namenjen primerom in preizkušanjem udeležencev v interpretaciji.

Na podlagi usposabljanj in kot pripomoček udeležencem pri njihovem delu je mag. Barbara Žemva pripravila knjižico Slovar pomenov čustvenih znakov v projekcijskih risbah, ki smo jo izdali leta 2005 (več).

Kotizacija za osemdnevno usposabljanje znaša 790,00 EUR + 22 % DDV.

Naslednji termin

Usposabljanje je nazadnje potekalo od novembra 2017 do maja 2018. Če se nam bo javilo več interesentov, bomo usposabljanje ponovno organizirali.

Veseli bomo vaše informativne predprijave, da vas obvestimo, ko bo določen naslednji termin.